Jefferson Commons

Arrow
Arrow
PlayPause
Slider
Client
Jefferson Commons
Type
New Construction
Size
10,340 SF
Location
New London, CT
Completion
2014
Client
Jefferson Commons

Type
New Construction

Size
10,340 SF

Location
New London, CT

Completion
2014

Located next to the New London High School, the complex is comprised of twelve one-, two- and three-bedroom garden style units and a community building around a central open space. A large rock outcropping and native plantings have been preserved as features in the open park. The parking area is clustered to preserve open space. The units and site are ADA compliant, designed to be highly energy efficient, and will be green certified under the National Home Builders Green Standards program.

Solar arrays on the South facing units offset the utility use for the complex.

Click here to read more about Jefferson Commons, from groundbreaking to completion.

Team
Chris Widmer & Karin Patriquin, principals; Kristin Irwin, Hiba Bhatty, Bill Hoey
Photos
Carl Vernlund Photography
Team
Chris Widmer & Karin Patriquin, principals; Kristin Irwin, Hiba Bhatty, Bill Hoey

Photos
Carl Vernlund Photography
NAVIGATION
×